“Zombi Hapı” Kullandı Denmişti, Test Sonuçları Başka

Mersin’de dün çekilen ve sosyal paylaşım sitelerinde hızla yayılan videoda bir gencin yaptığı hareketler nedeniyle “Zombi hapı” , diğer adıyla “Flakka” kullandığı yönünde çıkan haberler sonrası gencin ifadesi ortaya çıktı.
ABD’de, kullanımı son süreçte artış eğilimi gösteren söz konusu uyuşturucuyu kullanan bir kişinin ‘arkadaşının yüzünü yediği’ yönünde haberler basında yer almıştı. Bu nedenle madde, “zombi hapı” olarak da adlandırılmıştı.
Birçok yerde insanları zombiye çeviren “flakka” isimli sentetik uyuşturucu kullandığı söylenen gencin yapılan testinde esrar içtiği ve ifadesinde dikkat çekmek için böyle bir şey yaptığını söylediği öğrenildi.

 

Mersin’de dün öğle saatlerinde bir genç, birden üstü çıplak vaziyette kendini yere atarak bağırmaya başladı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye gelen polis ve sağlık ekipleri, yerde yatıp bağıran genci sakinleştirmeye çalıştı. Ekiplerin sakinleştirme çabaları karşısında yerde çeşitli hareketler yaparak, bağırmayı sürdüren genç,gözaltına alındı.  Kişinin görüntüleri ise bölgede bulunanlar tarafından cep telefonuyla görüntülendi ve kısa sürede sosyal  medyada zombiye çeviren “flakka” isimli sentetik uyuşturucuyu kullandığı söylenen gençle ilgili gerçek çok farklı çıktı.

Yapılan test sonucunda kişinin esrar kullandığı, başka hiçbir uyuşturucu madde kullanmadığı ortaya çıktı. Şahsın Antep’te yaşayan ailesinin yanından 3 gün önce Mersin’e geldiği, daha önce bazı psikolojik tedaviler gördüğü iddia edildi. Ayrıca şahsın ifadesinde insanların dikkatini çekmek için böyle bir şey yaptığını da söylediği öğrenildi.