Yüksel Direnişi’nin 349. Gününde Yine Polis Saldırdı

Açlık eylemlerinin 229’ncu gününde Nuriye ve Semih ile dayanışma eylemine polis yine saldırdı.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işlerinden ihraç edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın işlerine geri dönme talebiyle başlattıkları açlık eylemi 229’ncu gününde.

Gülmen ve Özakça için dayanışma eylemlerini sürdüren, aralarında Veli Saçılık ve Acun Karadağ’ın da bulunduğu Yüksel Direnişçileri, İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak istedi. Polisin açıklamaya izin vermemesi üzerine, eylemciler Konur Sokak’ta bir araya geldi. Eylemcilerin açtıkları “Nuriye ve Semih’in açlık grevi 229. gününde. Nuriye ve Semih işe geri alınsın” sloganının yazılı olduğu pankartı yırtan polis, eylemcilere biber gazı ve plastik mermi ile saldırdı.

Dayatmalara karşın kitle “Nuriye, Semih işe geri alınsın” sloganıyla eyleme başlarken, Veli Saçılık açıklama yapmaya başladı. Saçılık, “Biz yasa dışı biçimde elimizde aldıkları işimiz için direniyoruz” dediği sırada polis saldırıya geçti. Direnişçilerin etrafını saran polis darp ve işkenceyle emekçileri gözaltına aldı. Eylemi görüntüleyen Seyri Sokak’tan Oktay İnce de gözaltına alınırken en az 6 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar kısa süre sonra serbest bırakıldı.