Kuşun Kanadını Tellerden Kurtarırken Kollarını Yitiren Ramazan: “Kollar İnsanın Her Şeyi”

Yüksek gerilim direğine kanadı takılan güvercini kurtarmak isterken elektrik akımına kapılan ve Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan 16 yaşındaki Ramazan Taşdemir’in her iki eli kesildi.

Ağrı’nın Diyadin ilçesine bağlı Günbuldu köyünde çobanlık yapan 16 yaşındaki Ramazan Taşdemir, yaklaşık 15 gün önce hayvanları otlatmak için gittiği yaylada, kanatları elektrik tellerine takıldığını görünce kurtarmak istedi.

Çıktığı elektrik direğinde kuşu kurtardı ancak kendisi elektrik direğinin tellerine takıldı. Yüksek gerilim hattında akıma kapılınca o sırada bir patlama yaşandı.

Ardından Ağrı Devlet Hastanesine kaldırılan Ramazan, sevk edildiği Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Ünitesi’nde tedavi altına alındı. 15 günlük tedaviden sonuç alınamayınca genç çobanın yanan elleri kesildi.

Taşdemir, “Bir güvercinin kanadı elektrik tellerine kapılmıştı. Kuşu kurtarmak için direğe çıktım. Kuşu kurtarınca elektrik tellerine takıldım. Kuş uçtu gitti, indiğim esnada direğin tellerine takıldım. Patlama oldu. Sonrasını hatırlamıyorum.” diye konuştu.

Dirseklerine kadar iki elinin kesildiğini ifade eden genç çoban, “Kollar insanın her şeyi. Sadece protez kol takılsın, hayatımı yaşamak istiyorum.” dedi.