Lesvos Adası’nda Göçmenler Açlık Eyleminde

Geçen sene 13 göçmenin donarak veya hastalıktan öldüğü bu yıl da şimdiden 2 kişinin öldüğü bilinen Lesvos adasında ikamet eden göçmenler açlık eyleminde. Eylemciler yaşayabilecekleri yerlere geçmek için adalardan çıkmak istiyorlar ve onlar için adeta büyük bir hapishaneye dönüşen adalarda kendilerine devlet tarafından çok sert davranıldığını, acil sağlık durumlarında bile ambulans hizmeti alamadıklarını söylüyorlar.

Bugün açlık eyleminin 10. günü, açlık eylemcilerinden Arash Hampay: “Polis, Yunan hükümeti ve BM Mülteciler Yüksek Komiserliği hiçbir olumlu tepki vermiyor. Bu savunmasız kişilerin, burda kahramanca duran göçmenlerin, gözlerine bakmaya istekli görünmüyorlar. Ben burda sözcü ve protestocu eden göçmenlerden biriyim. Kendi yasalarınıza uymanızı istiyoruz. Göçmenlere haysiyet ve ahlaka uygun davranmanızı istiyoruz. Bizi insan olarak görmenizi istiyoruz.

Daha net olacağım: Lesvos Adası’nın bu büyük ve güzel cezaevinden tahliye edilmeyi talep ediyoruz. Savunmasız göçmenlerin kabul edildiği başka bir ülkeye gitmek istiyoruz. Umarım yalnızca iktidardaki değil, aynı zamanda Yunanistan ve Avrupa’nın en sevilen halkı gözlerini açacak ve sokaklarda günlerini harcayan tüm o kadın, çocuk, savaş mağdurlarını görecektir. Bak! Gözlerimize bak!” şeklinde konuştu.