Tutsaklara Ayakkabısız ve Pijamalı Sürgün

Hatay İskenderun Hapishanesi’nde koğuşa baskın yapan 50 gardiyanın saldırısına uğrayan 12 tutsak, çeşitli yerlerinden yaralandı. Muş Hapishanesi’ndeki tutsaklar ise pijamalı ve ters kelepçeli bir şekilde İzmir – Şakran’a sürgün edildi.

Muş E Tipi Kapalı Hapishanesi’nden 7 Ekim gecesi İzmir (Şakran) 1 ve 4 Nolu hapishanelerine 35, Ankara Sincan Kapalı Hapishanesi’ne ise 15 tutsak sürgün edildi. Tutsaklarla görüşen Zindanlarla Dayanışma İnisiyatifi İzmir Sözcüsü Selma Altan, tutukluların sevk sırasında ve sonrasında yaşadıklarını anlattı.

Pijamalı ve Ters Kelepçeli Sürgün
Tutsakların gecenin bir yarısı apar topar koğuşları basılarak, bir bloktan bir başka bloğa alındığını belirten Altan, kalabalık bir şekilde koğuşlarda tutulduklarını ve bir hafta sonra sürgün yapıldığını söyledi. Sürgünün de apar topar gerçekleştiğini ifade eden Altan, tutukluların kıyafetlerini dahi yanlarına almalarına izin verilemediğini aktardı. Tutsakların ring araçlarında ters bir şekilde kelepçelendiğinin altını çizen Altan, bazılarının yalın ayak, bazılarının ise terliklerle hapishaneden çıkarıldığını vurguladı. Tutsakların pijama ve eşofmanları ile ring araçlarına alındığını ve ters kelepçe yapılarak havaalanına götürüldüklerini söyleyen Altan, havaalanında uçağa da aynı şekilde bindirildiğini dile getirdi.

Ayakkabısız Tutuluyor
İzmir’e getirilen tutsakların 3 gün tek kişilik koğuşlarda tutulduklarını aktaran Altan, kıyafetleri olmadığı için sorun yaşadıklarını ve diğer tutsakların kıyafetleri ile idare ettiğini kaydetti. Bazı tutsakların halen ayaklarında bir ayakkabısı olmadan hapishane de kaldığını belirten Altan, talep etmelerine rağmen halen kıyafet ihtiyaçlarının karşılanmadığını söyledi.