1 Kasım Dünya Kobanê Günü Kobanê’de Kutlandı

Cihatçı terör çetesi IŞİD’e karşı uluslararası dayanışmayı örgütlemek üzere ilan edilen 1 Kasım Dünya Kobanê Günü, Kobanê’de yapılan etkinliklerle kutlandı.

“İnsanlığın Direniş Başkenti Kobanê” şiarıyla düzenlenen etkinliklere Kobanê Kantonu ve Grê-Spi Kanton yönetiminin yanı sıra Cezîre Bölge Yönetimi, Rakka Meclisi ve Minbic Özerk Yönetimi’nin temsilcileri, YPG-YPJ, QSD, Minbic Askeri Meclisi ve Kobanê’de bulunan siyasi parti ve kurumlar katıldı.

Açılış konuşmasını Kobanê Kantonu Özerk Yönetimi Eş başkanı Berivan Hesen yaptı. Hesen konuşmasında “Bugün tek millet-tek dil anlayışına karşı kadın özgürlükçü, halkların eşitliğini ve özgürlüğünü inşa ediyoruz. Birçok rengin bir arada özgürce yaşayabileceğini herkese gösterdik.” ifadelerini kullandı.

YPG-YPJ adına konuşan Erîvana Kobanê, “Kobanê direnişinin ruhuyla bugün Minbic’i Rakka’yı, Dera-zor’u özgürleştiriyoruz” dedi.

Kuzey Suriye Demokratik Federasyon Eş Başkanı Mensur El-Selum ve Kongre-Star adına Sara Xelil de birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından etkinlik, Koma Botan’ın söylediği şarkılar ve halaylarla sona erdi.