Banker Bilo Filmi Gerçek Oldu ; Kardeş Burası İstanbul Mu ?

 Türkiye’ye İran üzerinden geçmeye çalışan Afganistan, Pakistan, Özbekistan, Burma ve Myanmar’lı 50 göçmenin, göçmen tacirleri tarafından, Ankara ve İstanbul’a götürülmek üzere paraları alındı. Göçmenler, ödemeyi yaptıktan sonra ‘Burası İstanbul’ denilerek, gece yarısı Elazığ’ın Karakoçan ilçesine bırakıldı.

Yeşilçam filmlerinin unutulmaz klasikleri arasında yer alan ve baş rollerini Şener Şen ile İlyas Salman’ın paylaştığı ‘Banker Bilo’ filmi, Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde gerçek oldu. Göçmenler, Van’dan bir otobüsle Ankara ve İstanbul’a gitmek için göçmen tacirleriyle anlaştı. Her göçmen için 650 Dolar alan insan tacirleri, 6’sı kadın, 4’ü çocuk 50 göçmeni önceki gece, “Burası İstanbul’dur. Tarladan yürüdükten sonra şehre varacaksınız” diyerek, otobüsten indirdi. Göçmenleri Karakoçan yakınlarında bırakan göçmen tacirleri, geldikleri otobüsle buradan kaçtı. Geceyi yolda geçiren göçmenleri gün ağardığında gören çevredekiler, durumu jandarmaya bildirdi.

İlçe merkezinde spor salonuna yerleştirilen göçmenler, geceyi burada geçirirken, yöre halkı da onlar için evlerinden battaniye ve kıyafet getirdi. Yaklaşık 1 ay süren yolculuklarının ardından Türkiye’ye ulaştıklarını söyleyen göçmenler, bu yolculuk için 2 bin Dolar ödediklerini ve Van’dan İstanbul’a gitmek için ise göçmen tacirleriyle kişi başı 650 Dolar’a anlaştıklarını anlattı. Göçmenler, bu kişilerin kendilerini gece saatlerinde bıraktıkları yer için “Burası İstanbul’dur. Tarladan yürüyüp, şehre varacaksınız” dediğini söyledi. Bu arada göçmen grubun arasında bulunan bir çocuk, hastalanması üzerine Karakoçan Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak, tedaviye alındı. Göçmenlere 48 saat içerisinde, Karakoçan’daki polisler tarafından sınır dışı edilecekleri söylendi.