Suudi Arabistan’da Füze Saldırısı ve Yolsuzluk Operasyonu

Suudi Arabistan’ın Riyad kentine gece saatlerinde balistik füze saldırısından bulunuldu. Yemen’deki Husi milisler tarafından gerçekleştirilen füze saldırısının  Kral Halid Uluslararası Havalimanı’nı hedef aldığı ve Suud hava savunma sistemlerince etkisiz hale getirildiği açıklandı. Husi Ensarullah milislerinden yapılan açılamada ise, “…Füze saldırısı Suudi başkentini salladı ve başarılı bir operasyondu” denildi. Açıklamada, saldırıda kullanılan füzenin Yemen yapımı olduğu ve ‘Burqan 2H’ adı verilen uzun menzilli bir füze olduğu aktarıldı.

Füze saldırısından sonra 11 prens,4 bakan,onlarca eski bakan Suudi Arabistan’da yolsuzluk suçlamasıyla gözaltına alındı.Kabinede değişiklikler yapıldı.   Ekonomi ve Planlama Bakanı Adil Fakih ve Ulusal Muhafızlar Bakanı Emir Mutab bin Abdullah bin Abdulaziz ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Abdullah Sultan’ın görevlerinden alındı. Bakan Fakih’in yerine Ekonomi ve Planlama Bakanlığı’na Muhammed Al-Twaijri’nin, Ulusal Muhafızlar Bakanı Mutab bin Abdullah’ın yerine de Prens Halid bin Ayyaf’ın getirildiği öğrenildi.

Tutuklanan prenslerin içlerinde dünyanın en zengin kişilerinden ve S.Arabistan’ın en zengin kişisi olarak bilinen Prens Al Waleed bin Talal da bulunuyor.