Denizli’de Açlık Eyleminde Olan Tutsakların Tuz ve Şekerlerine El Konuldu

Denizli T Tipi Kapalı Hapishanesi’nde 149 gündür hücrede tutulan 16 tutsağın, koşullarının düzeltilmesi talebiyle başlattıkları açlık grevi eylemlerinin 4’üncü gününde hücrelerine baskın yapıldığını öğrenildi.

Denizli T Tipi Kapalı Hapishanesi’nde 149 gündür hücrede tutulmalarını protesto etmek için açlık grevi eylemi yapan tutsakların tuz ve şekerlerine hücrelere baskın yapan gardiyanlar tarafından el konulduğu bildirildi. Denizli Bozkurt Kadın Açık Hapishanesi’ne sevk edilen 16 yaşındaki S.T. isimli tutuklunun ise hücrede darp edildiği ve hücreden çıkarıldıktan sonra adli tutukluların arasına konulduğu belirtildi.

 

Mektupları da engelleniyor

Olağan telefon görüşmesinde yaşananları ailesine aktaran Kazım Benek’in ağabeyi Ahmet Benek, kardeşinin hücrelerdeki içme sularının da kesildiğini aktardığını belirtti. Tutsakların dışarıya gönderdiği mektupların da hapishane yönetimi tarafından engellendiğini aktaran Ahmet Benek, yaşananlara ilişkin yaptıkları tüm başvuruların sonuçsuz kaldığını kaydetti.

16 yaşındaki tutsağı darp edip, adli suçluların arasına koydular

Mardin’de tutulduğu hapishaneden4 gün önce Denizli Bozkurt Kadın Açık Cezaevi’ne sevk edilen 16 yaşındaki S.T. isimli tutuklunun ise hücreye konulduğu bildirildi. Ayrıca S.T.’nin hücrede darp edildiği ve hücreden çıkarıldıktan sonra adli tutukluların arasına alındığı aktarıldı.