Antalya’da Sağanak Yağış ve Hortum: 31 Kişi Yaralandı

Antalya’nın 5 ilçesinde şiddetli yağış sonrası hortum meydana geldi. Yaşanan hortumdan dolayı tarım ve sera alanları büyük zarar görürken, 31 kişi yaralandı.

Antalya’nın Finike, Kumluca, Kaş, Demre ve Kemer ilçelerinde dün akşam saatlerinde şiddetli yağış sonrası hortum oluştu. Olayda ağaçlar devrilirken elektrik tellerinin kopması sonucu birçok bölgede elektrik kesintisi meydana geldi.  Hortumun şiddetiyle çok sayıda tarım alanı, sera ve yerleşim yeri zarar gördü.

5 İşçi 18 kişi yaranlandı

Finike’de dün akşam saat 21.30 sıralarında denizde başlayan hortum, karaya ilerleyerek Turunçova, Sahilkent, Yeşilyurt, Yuvalı ve Çavdır Yellice mevkiindeki tarım alanları, seralar ve yerleşim yerlerini vurdu. 300 metre genişliğinde, 10 kilometre uzunluğunda ilerleyen hortum nedeniyle bölgede ilk belirlemelere göre çok sayıda tarım alanında hasar oluştu. 3’ü ağır hasarlı olmak üzere çok sayıda ev ve işyerleri zarar görürken, 1’i kamyon 5 araç da hortumun şiddetiyle devrildi. Sahilkent Mahallesi’nde yapımı süren kaymakamlık inşaatında çalışan işçilerin kaldığı konteyner hortum nedeniyle devrildi. Hortumun neden olduğu kazalarda çeşitli yerlerinden yaralanan 5’i işçi 18 kişi Finike Devlet Hastanesi’ne getirildi. Yaralılardan 13’ü ayakta tedavi edilirken 5’inin tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Elektrik hatları koptu

Kemer’de ise, yağmur ve fırtına nedeniyle Atatürk Caddesi’ndeki ağaçlar devrildi. İlçede dün akşam saat 22.30 sıralarında bir ağaca yıldırım düşmesi sonucu elektrik hatları koptu. Bazı ev ve işyerlerindeki elektronik eşyalar yıldırım nedeniyle zarar gördü. Can kaybının yaşanmadığı fırtınada maddi hasar meydana geldi. Kumluca’da ise, dün aksam saat 21.30 sıralarında etkili olan şiddeti yağmur tarım alanlarına zarar verdi. Mavikent Mahallesi’nde denizde çıkan hortum karaya ulaşarak devam etti. 400 metre genişliğinde, 4 kilometre uzunluğunda ilerleyen hortum önüne çıkan sera, ev, araç ve enerji nakil hatlarına zarar verdi.

Hortumun etkisiyle portakal, nar ve zeytin ağacı da kökünden söküldü ve 5 kişi de çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralandı.

Ceviz büyüklüğünde dolu yağdı

Kaş ve Demre ilçelerinde de şiddetli yağış sonrası hortum oluştu. Kaş’ta ceviz büyüklüğünde dolu yağışı meydana geldi. Bölgede birçok tarım alanı, sera ve yerleşim yerlerinde zarar meydana geldi. Yağış ve hortum nedeniyle hafif yaralanan 5 kişi hastanede tedaviye alındığı öğrenildi

2 bin dönüm sera yıkıldı

Yaşananlara ilişkin Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, hastane ziyareti ardından açıklama yaptı. Hortum’un Mavikent bölgesinde yoğunlaştığını belirten Çetinkaya, “Seraları yatırmış, çatıları uçurmuş, elektrik direklerini yıkmış. Ama en büyük tesellimiz can kaybının olmaması.  Tahminen 2 bin dönüm sera yıkılmış. Sonuçta can kaybı olmaması, insanlarının zarar görmemesi en büyük tesellimiz” dedi.