HDP Esenler Binasına Yapılan Silahlı Saldırı Protesto Edildi

HDP Esenler İlçe binasına gece saatlerinde silahlı saldırı gerçekleştirildi. Ölen ya da yaralanın olmadığı saldırıda, binanın cam ve duvarlarına çok sayıda kurşunun isabet ettiği öğrenildi.

Silahlı saldırı sonrası HDP Esenler ilçe binası önünde basın açıklaması yapıldı. HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Esengül Demir, “Bu olayda birinci sorumlu devlet, ikincisi emniyet güçleri, üçüncü sorumlusu ise vali ve kaymakamdır” dedi.

HDP Esenler İlçe Örgütü’ne yönelik silahlı saldırı, bina önünde yapılan açıklamayla protesto edildi. HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Esengül Demir, “Paramiliter güçlerin parti binalarımıza silahlı saldırıda bulunmaları daha önce defalarca yaşadığımız süreçlerdir. Bu olayda birinci sorumlu devlet, ikincisi emniyet güçleri, üçüncü sorumlusu ise vali ve kaymakamdır. Bu tarz saldırılar bizi asla yıldıramayacaktır. Biz mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.

HDP Esenler İlçe Eşbaşkanı Nermin Babayiğit’in okuduğu basın açıklaması:

Bu saldırı demokratik siyasete yapılmıştır. Her türlü baskıya, engellemeye, gözaltılara, tutuklamalara rağmen ülkenin her yerinde eşitlik, özgürlük, barış ve demokrasi mücadelesini yükselten partimizi yolundan alıkoyacağını sananlar yanılıyorlar. 

Eş genel başkanlarını, milletvekillerini, belediye eşbaşkanlarını ve on binlerce yöneticisini, üyesini tutuklayarak etkisizleştiremedikleri HDP’yi gecenin karanlığında kurşunlamanın amacı açıktır. Korku ve yılgınlık yaratmaktır

Buradan bir kez daha ilan ediyoruz: Baskılar, tutuklamalar, yıldırma, bıkkınlık yaratma politikaları bizleri mücadelemizden bir milim bile geriletemez. İş, barış, özgürlük mücadelemizi daha da yükselteceğiz. Ezilen halkların sesi olmayı sürdüreceğiz. Demokratik siyasette ısrar edeceğiz. Toplumun her kesimiyle buluşarak faşizme dur diyeceğiz.”