2 Oğlu TC’nin Elinde Esir Olduğu İddia Edilen SDG Sözcüsü Silo’ya Şantaj mı Yapıldı ?

2015 yılından beri SDG sözcülüğünü yürüten Telal Silo’nun TSK kontrolündeki Cerablus’ta MİT ve ÖSO’ya teslim olduğu iddia edildi. Kendisine ait araçla dün gece bölgeye gelen Silo’nun yanındaki bir grupla TC destekli ÖSO’ya teslim olduğu belirtildi.

Bölgede haber takibi yapan Sputnik muhabiri Hikmet Durgun’un aktardığına göre, bir kontrol noktası yakınlarında aracını bırakan Silo’nun daha öncesinde de ÖSO’ya bağlı çetelerle çeşitli görüşmeler yaptığı ve kendisine güvence verildikten sonra teslim olmaya karar verdiği öğrenildi.

2 oğlunun ÖSO/TC elinde esir tutulduğu iddia edilen Telal Silo’nun bu konuda kendisine teslim olması yönünde şantaj yapılıp yapılmadığı henüz bilinmiyor ve  bu durum kafalarda soru işareti bırakıyor.

Cerablus’tan, MİT tarafından Antep’e getirildiği söylenen Telal Silo’ya ne tür bir “güvence” verildiği henüz netlik kazanmadı.

SDG yetkilileri ise Telal Silo’nın teslim olması ile ilgili bugün bir açıklama yapacaklarını belirtti.

Cerablus yakınlarındaki El-Rai doğumlu bir Türkmen olan Silo, savaş öncesi Suriye Ordusu’nda albaydı. savaş başladıktan sonra  Selçuklu Tugayı’nı kuran Silo, kendisine bağlı güçlerle önce YPG’ye, 2015’te Suriye demokratik Güçleri’nin kurulmasıyla da SDG’ye katılmıştı.