Ermeni Mezarlığı Üzerine Yapılan Tuvaletin Kaldırılmasına Kayyum Engeli

Van’ın Edremit Belediyesi’ne atanan kayyum Birinci Dereceden Sit Alanı ilan edilen Ermeni mezarlığı ve Dilkaya Höyüğü üzerine tuvalet, otopark ve soyunma kabinleri yaptırmıştı.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ise Van’ın Edremit Belediyesi’ne atanan kayyım tarafından Ermeni mezarlığının üzerine inşa edilen tuvaletin kaldırılması için çalışma başlatıldığını belirtmişti.

Kültür Bakanı Numan Kurtulmuş’un sözlerinin çarpıtıldığını iddia eden kayyım Atıf Çiçekli ise sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Açıklamasında bahsedilen yerde bir Ermeni mezarlığının olmadığını iddia eden Çiçekli ayrıca HDP’li Paylan için “Bu Ermeni Vekil Garo Paylan” ve “Ermeni aşıkları” gibi ifadeler kullandı.

Milliyetçilik yüklü açıklamasında “…bu Ermeni milletvekili Garo Paylan ve bu konuyu takip eden tüm Ermeni aşıklarına söylüyorum; bu doğa harikası yeri daha da güzelleştireceğim, bu memlekette yaşayan herkesi oraya götürecek ve burayı insanımızın hizmetine kazandıracağım. Seneye tekneler, jetskiler, yelkenler ve tüm modern imkanlarla kalitesini artırarak insanımıza hizmete devam edecek inşallah. Kalın selametle” diyerek açıklamasını bitirdi.