Çocuk İşçiliğe “Sıfır Tolerans” Diyen SGK Başkanı, Pamuk Tarlasında Çocuk İşçiyle Poz Verdi

“Çocukların olması gereken yer okuldur” diyen SGK Başkanı’nın, çalıştırılan çocuk olup olmadığını kontrol ettiği pamuk tarlasında, çocuk işçiyle fotoğrafı yayınlandı.

SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı, memleketi Urfa’da pamuk tarlalarını gezerek işçilerin sigortasız çalıştırılmaması uyarısında bulundu. Çocukların okuldan alınıp tarlaya getirilmemesini isteyen Bağlı, bu konuda sıfır toleransla hareket ettiklerini söyledi.

Mevsimlik işçi sigortalılığı ve çocuk işçiliği çalıştayına katılmak üzere memleketi Şanlıurfa’ya gelen SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızın hassas olduğu bir konu çocuk işçiliği. Çocuk işçiliği ile mücadele, o konuda sıfır tolerans olduğu için özellikle arazide çalışan çocuğumuz var mı yok mu, varsa aileleri ile konuşalım, ikna edelim. Çocukların olması gereken yer okuldur, çocuklar tarlada çalışacak işçi değillerdir. Zaten kanunen mümkün olmayan bir durum.” dediği açıklamanın ardından çektirdiği fotoğrafta bir çocuk işçinin de yer aldığı gözlerden kaçmadı.