Dünyanın En Ünlü Seri Katili Charles Manson Öldü

Kurduğu ”Manson Ailesi” tarikatı müritlerine en az 9 kişinin öldürülmesi emrini veren, ABD’de yaşanan 35 cinayette parmağı olduğu düşünülen seri katil Charles Manson 15 Kasım’dan beridir hastanede tedavi görüyordu.

1960’ların sonunda Kaliforniya’da kurduğu ”Manson Ailesi” tarikatıyla ve 9 Ağustos 1969 yılında aralarında yönetmen Roman Polanski‘nin eşi Sharon Tate’in de bulunduğu 5 kişinin ölüm emrini vermesiyle tanınmaya başlayan seri katil Charles Manson 5 gündür tedavi gördüğü hastanede 83 yaşında ‘doğal sebeplerden’ dolayı öldü.

Manson, tarikat üyelerine, kendilerinin ilk Hristiyanların reenkarnasyonu olduklarını inandırdı ve cinayetlerini bu motivasyonla işletti. .Kafasında Nazi Haçı-Svastika dövmesi  bulunan Charles Manson, siyahilerin beyazlara karşı bir savaş başlatacağını ve bu savaşa karşı beyazların hazırlıklı olması gerektiğini düşünen bir ırkçıydı. Yakalandıktan sonra ömür boyu hapis cezası alan Charles Manson, kısa zamanda popüler kültür ikonu haline geldi ve masum olduğuna inanan pek çok insan kazandı.

Hapishanedeyken evlenme teklifi bile alan Charles Manson aynı zamanda kendi kaydettiği iki albüme de sahip. 1997 yılında aile üyeleri sözlerinin ona ait olduğu başka bir albümü piyasaya sürdü.