Suudi Arabistan İhvan Bağlantılı Örgüt ve Kişileri “Terör Listesine” Aldı

Geçtiğimiz haziran ayından bu yana Katar’la Müslüman Kardeşler‘in  (İhvan-ı Müslimin) de nedenleri içinde yer aldığı  gerilim yaşayan Suudi Arabistan öncülüğündeki ittifak yeni bir terör listesi yayınladı. Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır tarafından yapılan  ortak yazılı açıklamada,  Dünya Müslüman Alimler Birliği ve Dünya İslam Konseyi ile 11 kişinin “terör listesi”ne alındığı duyuruldu.

Dünya Müslüman Alimler Birliği, İhvan’la bağlantılı olarak biliniyor. Terör listesinde yer alan söz konusu örgüt ve kişilerin, “bazı terör eylemlerini gerçekleştirdiği, bunları yaparken farklı düzeylerde Katar’ın doğrudan desteğini aldığı, kendilerine pasaport verildiği ve hareketlerinin kolaylaştırılması için hayır kurumu görünümündeki Katarlı kuruluşlara tayin edildiği” iddia edildi.

İhvan bağlantılı Dünya Müslüman Alimler Birliği, bu ay başında İstanbul’da bir toplantı gerçekleştirmişti. Birliğin başkanlığını yapan Yusuf el Karadavi, Erdoğan’a verdiği destekle biliniyor.