Demirtaş’ın Tutsaklığının Devamı İstendi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutsak olarak yargılandığı davanın ilk duruşması Sincan Hapishanesi kampüsünde bulunan Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Demirtaş, savunmasının alınması için yapılan SEGBİS sistemi dayatması  nedeniyle duruşmaya katılmadı. Selahattin Demirtaş, mahkemeye gönderdiği dilekçede savunmasını bizzat mahkemeye gelerek vermek istediğini bildirdi. Demirtaş kendisine savunma hakkının engellenmesi nedeniyle yargılamanın durdurularak, SEGBİS ile savunma yapmasını düzenleyen CMK’nin ilgili hükmünün iptali için Anayasa Mahkemesine başvurulması talebinde bulundu. Savcılık ise Selahattin Demirtaş’ın tutsaklığının devamını talep etti.

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında son 1 yılda 33 dava açıldı. Demirtaş’ın tutuklanmasına gerekçe olan ve ilk duruşması bugün görülen Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ana dava, daha önce kendisi hakkında hazırlanan ve dokunulmazlığının kaldırılması için Meclis’e gönderilen 31 fezlekenin toplamından oluşuyor.

Demirtaş’ı bu davada 1250 avukatın savunacağı öğrenilirken, duruşma salonunun ise sadece 20 kişilik olduğu belirtildi. Salon dışında ise yoğun bir polis ablukası olduğu alınan bilgiler arasında.