Eski Hücre Arkadaşı Zarrab’ı Taciz ve Tecavüzle Suçladı

Halen sürmekte olan, ABD’nin İran’a yönelik nükleer yaptırımlarını ABD bankacılık sistemini kullanarak ve Türkiye’de hükümet yetkililerinden yardım alarak delmekle suçlandığı davada itiraflarda bulunan Reza Zarrab’a bir suçlama da taciz ve tecavüzden geldi. New York Times’dan Benjamin Weiser’in haberine göre Zarrab’ın Manhattan Hapishanesi’nden eski hücre arkadaşı, Zarrab’ın kendisine tecavüzde ve cinsel istismarda bulunduğunu iddia etti. Davacının avukatı şikayetin Manhattan’daki hapishanenin yönetimi tarafından “doğrulanmamış” bulunduğunu ancak bunun sadece yetkililerin delil yetersizliğine işaret ettiği şeklinde yorumlanması gerektiğini belirtti.

Söz konusu taciz ve tecavüzle ilgili bilgilerin 6 Aralık’ta soruşturma dosyası kayıtlarına girdiği öğrenildi. Kasım 2016 ile Mart 2017 arasında  gerçekleşen cinsel saldırı olayında adı saklı tutulan 60 yaşındaki tutsak, Zarrab’ın kendisine avukat tutma ve Afrika’daki ailesine para gönderme teklifinde bulunduğu, hapishane kantinine de adına para yatırdığını belirtti.

60 yaşlarındaki tutsağın,  “kendisini çaresiz ve daha genç, daha güçlü bir adamla mücadele edemeyecek gibi hissettiği” kaydedilirken, dava kayıtlarında Zarrab’ın eski hücre arkadaşının şikayetçi olmak ya da yardım aramak konusunda “çok korktuğu ve utandığı” ifade edildi.

Dava dosyasına giren belgelerine göre, 8 Mart’ta Zarrab’ın saldırısına uğramasının ardından tutsağın bağırması ve ses çıkarması üzerine yakın hücrelerdekiler şikayetçi oldu