Reina Katliam Sanığı Suriye’de Tc Destekli Çetelerin Misafiri Olduğunu Söyledi

Reina’da 39 kişinin öldürüldüğü katliam davası devam ediyor. Saldırının sanıklarından Abuliezi Abuduhamiti savunmasında, “Suriye’de 15 gün kaldım. Orada Ahraruş – Şam’a bağlı Sultan Abdülhamit Han Türkmen Tugay’ına misafir olarak gittim” dedi.

Silivri’de yapılan duruşmada aralarında saldırıyı gerçekleştiren Abdulkadir Masharipov’un da bulunduğu 48 tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi. Masharipov bugün de diğer sanıklardan ayrı yere oturtuldu. Dün susma hakkını kullanarak savunma yapmayan bir numaralı sanık Masharipov’un, bugün elinde dosya ile geldiği görüldü. Masharipov’un eşi Zarina Nurullayeva ile birlikte 3 tutuklu kadın ise cezaevinden SEGBİS’le duruşmaya bağlandı.

 

‘SINIRDAN PASAPORTUMLA GEÇTİM’

Hakimin “Suriye’de bulundun mu? Silahlı eğitim aldın mı?” sorusuna Abuduhamiti, “Suriye’de 15 gün kaldım. Orada Ahrar uş – Şam’a bağlı Sultan Abdülhamit Han Türkmen Tugay’ına misafir olarak gittim. Orada Uygur bir arkadaşım vardı. Bana Çin’de Uygurlara uygulanan eziyeti hatırlatarak, ‘Onlarla mücadele etmen için silahlı eğitim alman gerekir’ dedi. Ancak misafir olduğum için silahlı eğitim almadım. Suriye’ye Reyhanlı üzerinden gitmiştim. Sınırdan da pasaportumla geçmiştim” yanıtını verdi.