Osmaniye Hapishanesi’nde Devrimci Tutsaklar Süresiz Dönüşümsüz Açlık Grevine Başlıyor

Osmaniye Kapalı Hapishanesi’ndeki devrimci tutsaklar, baskılara ve hak ihlallerine karşı Pazartesi gününden itibaren süresiz-dönüşümlü açlık grevine başlayacaklarını duyurdu.

Mezopotamya Ajansı’nın geçtiği habere göre, hapishanede tutuklu bulunan Abdullah Topaloğlu’nun dün görüşüne giden annesi Naile Topaloğlu, oğlunun yeni gelen yönetimle birlikte hapishanedeki baskıların arttığını aktardığını anlattı.

Oğlunun, hapishanedeki yemeklerin yenilmeyecek kadar kötü çıktığını, havalandırmaların üstünün tel örgülerle kapatıldığını ve yine ellerindeki radyo ve kitaplara el konulduğunu belirttiğini aktaran anne Topaloğlu, yine cezaevine tedavileri tamamlanmadan getirilen yaralı tutuklular olduğunu söylediğini kaydetti. Anne Topaloğlu, “Oğlum bu yaralıların nereden getirildiğini bilmediğini söyledi. Sadece kolları ve bacaklarından yaralı olan bu kişilerin tedavilerinin yapılmadığını ve vücutlarında kangren oluşma riski olduğunu aktardı” diye konuştu.

Tutuklara Ring Aracında İşkence Yapılıyor

Hastaların ne hastaneye ne de revire götürülmediğini dile getiren anne Topaloğlu’nun oğlu Abdullah Topaloğlu’ndan öğrendiği bilgileri aktaran anne Topaloğlu, yaklaşık bir yıldır diş tedavisi için sıra bekleyen tutukluların hastaneye sevklerinin yapılmadığını, hastaneye götürülen tutukluların ring aracında askerlerce darp edildiğini ve tedavileri yapılmadan hapishaneye geri getirildiğini söyledi.

Anne Topaloğlu’nun verdiği bilgiye göre, hapishanedeki tutuklular bu baskı ve uygulamalara karşı Pazartesi gününden itibaren süresiz-dönüşümlü açlık grevine başlayacak.

Oğlunun, tutukluların hapishane şartları düzelene kadar açlık grevine devam edeceklerini söylediğini belirten anne Topaloğlu, tutukluların insan hakları savunucularına ve kamuoyuna çağrıda bulunarak, hapishanedeki uygulamalara sessiz kalmamalarını istediğini söyledi.