Devlet Sur’da Yıktığı Evlerin Üzerine Otel Kuruyor

Tahir Elçi’nin 28 Kasım 2015 tarihinde katledilmesinden beri yaklaşık 2 yıldır Amed Sur’da sokağa çıkma yasağı ve şehrin devlet tarafından sistematik talanı devam ediyor.

Devlet, yıktığı ya da el koyduğu binalardan bazılarına, ”güvenlik” bahanesiyle şehirde yaratacağı talanı daha da arttırmasına yarayacak olan karakolları inşa etmesi yetmezmiş gibi, şimdi de Toledo hayalleri için adımlar atıyor.

1habervar’ın yaptığı habere göre Sur’un Alipaşa Mahallesi’nin etrafı bariyerlerle çevrili ve evlere su ve elektrik verilmiyor. Evlerini terk etmek istemeyen Sur halkı ise devletin ve müteahhitlerin baskısına maruz kalıyor. Yıkılan bazı evlerin üstüne ise şimdiden villalar ve butik oteller yapıldığı söyleniyor.

Sur’da operasyonlar ve saldırılar sürerken dönemin iktidar sahipleri,Sur’u İspanya’nın turistik kenti Toledo gibi yapmayı taahhüt etmişti.

1936 İberya Devrimi sürecinde CNT/FAI ve UGT’nin de bulunduğu Toledo halkı faşist Franco’nun saldırısına karşı 2 ay boyunca direnmiş ve şehir hasar almıştı.