Tahliye Edilen Meşale Tolu Sınır Dışı Edilecek

Geçtiğimiz Mayıs ayında “terör örgütü propagandası yapmak” ve “terör örgütüne üye olmak” suçlamalarıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan aralarında gazeteci ve çevirmen Meşale Tolu’nun da bulunduğu 7 kişi tahliye edildi.

Meşale Tolu , basın üzerindeki baskılar kapsamında tutuklandığını söyleyerek, basına yönelik baskıların bu dönemde de sürdüğünü söyleyerek tahliyelerini ve beraatlerini talep etti. Savunmaların ardından muhabirler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yurt Dışı Yasağıyla Beraber ‘Sınır Dışı’ Edilecek(!)

Saat 19:00’da hapishaneden çıkarken polisler tarafından ‘‘yabancı olduğu gerekçesiyle” imza vermesi için yakındaki bir karakola götürülen Tolu ,imza sonrası adeta kaçırılarak, polisler tarafından tekrar alıkonuldu.

Sivil bir araçla Kumkapı Yabancılar Şubesine götürülen Meşale Tolu için, yurtdışına çıkış yasağı olmasına rağmen sınırdışı edilme işlemlerinin gerçekleştirileceği söyleniyor.

Meşale Tolu, Nisan 2017’de Kartal’da bulunan evinde gözaltına alınmıştı ve 6 Mayıs’da beraberindeki 18 kişi ile beraber tutuklanmıştı. 11 Ekim’de görülen ilk duruşmada 7 kişi tahliye edilmişti. Dava 26 Nisan’a ertelendi.