Nuriye Gülmen’den ‘OHAL Komisyonu’na Faks’ Eylemine Çağrı: “Hedefimiz 10 bin faks”

Nuriye Gülmen, açlık eyleminin 287’nci gününde Twitter hesabından yaptığı paylaşımla, OHAL Komisyonu’na işe iade taleplerini duyurmak için düzenleyecekleri faks eylemi ile ilgili bir video yayımladı.

Nuriye Gülmen, Yüksel Direnişi’nin 407’nci, Semih Özakça’yla birlikte başlamış oldukları açlık grevinin 287’nci gününde direnişlerine destek verenlere Twitter hesabından seslenerek, 21-22 Aralık tarihlerinde OHAL Komisyonu’na faks çekme, mail gönderme ve telefon etme çağrısında bulundu.

Daha önce de faks çekme eylemleri yapıldığını belirten Nuriye, “Bu seferkinin eskisi gibi eylemler olduğunu düşünmenizi istemiyorum” dedi. Nuriye sözlerine şöyle devam etti:

Bunun bire bir örgütleyicisi siz olacaksınız. Sizler faks toplayacaksınız insanlardan ve bu topladığınız faksları çekeceksiniz. Sadece faks da çekmeyeceğiz, mail atacağız, telefon açacağız. Öncelikli olan faks. 10 bin faks hedefliyoruz arkadaşlar. Perşembe ve Cuma günü o faks makinesini kilitleyeceğiz, faks çekilemeyecek ve orada bir rahatsızlık vereceğiz. Mail adreslerini çökerteceğiz, hiçbir şekilde mail atılamayacak ve telefon açacağız. Her birini mutlaka yapmaya çalışmalıyız ama önceliğimiz faks, dediğim gibi.

 Nuriye’nin bahsetmiş olduğu eylemin adımları ve paylaşmış olduğu video ise şöyle: