Maraş’ ta Katledilenler Adana’ da Anıldı

Maraş’ta katledilenler Adana’da anıldı.

Adana’da Alevi örgütleri Maraş katliamında yaşamını yitirenleri andı, Cuma günü katliamı anmak için Maraş’ta olacaklarını belirtti.

ADANA – Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği, Demokrat Alevi Derneği (DAD), Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD), Anadolu Hakları Derneği, Arap Halkı Alevileri Derneği, Maraş katliamında hayatını kaybedenleri andı.

Demokrat Alevi Derneği’nde yapılan basın toplantısında konuşan DAD Adana Şubesi Eşbaşkanı Gülizar Polat okudu. Maraş Valiliğinin aldığı yasaklama kararının katliamı unutturma çabası anlamına geldiğini ifade eden Polat, güvenlik gerekçesinin büyük bir ayıp olduğunu söyledi.

Karara tepki gösteren Polat, Aleviler olarak Cuma günü katliamda yaşamını yitirenleri anmak için Maraş’ta olacaklarını belirtti.

Katliamın amacının halkları birbirine düşürmek ve 12 Eylül’ün yolunu açmak olduğunu ifade eden Polat, “Türkiye’de geçmişte halkları birbirine düşürerek katliamlara zemin hazırlayanlar, bugün hala ayrımcı, ırkçı-gerici politikalarını sürdürerek halkların kardeşliği ve emekçilerin birliğini engellemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Toplumsal barışı tehdit eden hareket ve katliamlar, Anadolu’nun farklı renklerinin birlikte yaşama isteğini asla kıramamıştır. İnsanlık, kendisine karşı işlenmiş suçları asla unutmamıştır ve unutmayacaktır” dedi.

 

 

Kaynak:(ETHA)