İnsanlık Yine Ölümsüzlüğün Peşinde

Canlı yaşamı boyunca yaşamın sonsuzluğunu arayan insanlar geliştirdikleri teknoloji ile artık fantastik filmleri aratmayacak çalışmalar yapıyor. ABD’nin Wisconsin Eyaleti’nden Dennis Kowalski kendisini eşini ve üç çocuğunu öldükten sonra dondurmak için tam 140 bin dolarlık sözleşmeye imza attı.

Daily Mail’in geçtiği habere göre Dennis Kowalski Canlı Dondurma Enstitüsü’nün başkanı olarak öldükten sonra kendisi, eşi ve üç çocuğunun kriyojenik kamerada dondurulması yönünde kendi enstitüsü ile bir sözleşme imzaladı. Kowalski 140 bin dolar bedelindeki bu sözleşme ile beraber “gelecekte yenilenmiş hayat için bir şans” elde edeceğini belirtiyor.

İşlemler şöyle gerçekleşecek öldükten sonra Dennis ve aile bireylerinin cesetleri enstitünün Michigan Eyaleti’ndeki merkez ofisinde dondurulacak. Yine burada kanları antifiriz ile değiştirilecek ve bedenlerine sıvı nitorjen dolu kameralar yerleştirilecek.

Peki bu yöntem ile ikinci bir defa yaşamak mümkün mü? Bu soruyu Kowalski şu sözlerle cevaplıyor : “Bu işin hiç bir garantisi yok. Ama gelecekte bizi nelerin beklediğini kimse bilmiyor”. Yani belirsiz bir gelecekte yeniden yaşama dönmenin bir yöntemi olduğuna inanılarak kurulan bir enstitüden bahsediyoruz. Öte yandan bu enstitüye başvuran insan sayısının 2000 olduğunu belirten Kowalski 160 kişinin ise ölü bedenlerinin dondurulduğunu vurguluyor.