Ulaş Yurdakul Kürt Olduğu için Hapiste Katledildi

Balıkesir Kepsut Hapishanesi’nde adli bir sebepten dolayı tutsak olan Batman nüfusuna kayıtlı Ulaş Yurdakul, koğuşundaki 7 ırkçı  tarafından Kürt olması sebebiyle dövülerek katledildi. Katillerden İbrahim Armağan olayı 3 Ocak 2017’de telefonda annesine itiraf ettiğinde gerçek ortaya çıktı.Irkçı nefret cinayetinin geçtiğimiz yılbaşı gecesi işlendiği sanılıyor.

 

Katilin telefonda annesiyle yaptığı konuşmada, “askere git diyordun, millet askerde öldüremiyor, biz hapiste öldürdük” sözleri ve cinayeti koğuşta bulunanlardan Serkan adlı ırkçının üstleneceğini söylemesi ve cinayete dair “8 kişi varız” diyerek Yurdakul’un toplu bir linç sonucu katledildiğine dair sözleri dikkat çekiyor.

Öte yandan devlet medyası ise benzer tüm ırkçı cinayetlerde olduğu gibi gerçeği ters yüz ederek verdi. CNN Türk, cinayete dair yaptığı “haberde” katledilen Ulaş Yurdakul’un “psikolojik sorunları” olduğunu iddia ederek, cinayetin “altını ıslattığı” için gerçekleştirildiği yalanına başvururken, “altını ıslatan” kişilerin” katledilmesini de normalleştirdi.