Rojhilat ve İranlı Kadınlar: “Zaferden sonra evlere dönmeyeceğiz ve yaşamın her alanında var olacağız”

İran ve Rojhilatlı kadın yazar, aydın, edebiyatçı, oyuncu ve kadın hakları savunucuları 7’nci gününe giren eylemlere ilişkin yayınladıkları bildiride, “Tüm kadınlara bu eylemlerin amacına ulaşması için mücadelede yerlerini almaları çağrısında bulunuyoruz. Zaferden sonra evlere dönmeyeceğiz ve yaşamın her alanında var olacağız” dedi.

İran ve Rojhilatlı kadın yazar, aydın, edebiyatçı, oyuncu ve kadın hakları savunucuları ülkede 7’nci gününe giren eylemlere ilişkin bildiri yayınladı. “Zaferden sonra evlere dönmeyeceğiz ve yaşamın her alanında var olacağız” diyen kadınlar, halkın başlattığı eylemlere imza kampanyasıyla destek veren ülke dışında yaşayan İran ve Rojhilatlı kadınlara, eylemlere katılım çağrısı yaptı.

Şimdiye kadar 115 kadın yazar, edebiyatçı, sanatçı, oyuncu ve gazetecinin imza attığı bildiriye gelen destek ise saatler geçtikçe artıyor. Aralarında Rojhilatlı yazar Perwîn Erdelan ve kadın hakları savunucusu Kiwêstan Fetûhî ile İranlı Dr. Roya Tilûyî, edebiyatçı Meryem Fetahî ve yazar-sosyolog Naime Dustar’ın gibi isimlerin de bulunduğu kadınlar, yayımladıkları bildiride şu ifadelere yer verdi:

“Bizler kadınlar olarak İran’da özgürlük ve demokrasi için başlatılan eylemleri büyük bir heyecanla karşılıyoruz. Köklü değişimlere yol açacak olan bu eylemlere desteğimizi açıklıyor, halkımızdan da beklentimiz bu mücadeleye katkı sunmalarıdır. Bu direnişte halkımızın yanında yer alıyoruz.

Yaşamın her alanında var olacağız 

Gerek İran ve gerekse İran dışında yaşayan tüm kadınlara bu eylemlerin amacına ulaşması için mücadelede yerlerini almaları çağrısında bulunuyoruz. Unutmamalıyız ki, elde edilecek zaferden sonra evlere dönmeyeceğiz ve yaşamın her alanında var olacağız.”

(JinNews)