Taşerona Kadro Sözü Fos Çıktı, İSKİ’nin Taşeron İşçileri İş Bıraktı

Hükümetin “müjdesini” verdiği ve yayınlanan bir KHK ile uygulamaya başlanacağını duyurduğu “Taşerona kadro” sözü fos çıktı. İSKİ’ye bağlı taşeron şirketlerde çalışan işçiler kendilerinin kadro uygulaması dışında kalması üzerine iş bırakma eylemi yaptılar ve üç gün boyunca çalışmayı durduracaklarını açıkladılar.

 

Kendilerinin kadroya alınmadığını belirten bir grup işçi, Eyüpsultan’daki İSKİ Genel Müdürlüğü önünde toplanarak kadro istedi. Kanal ve su arıza işlerine bakan işçiler kendilerine muhatap bulamıyorlar.

İş bırakma eylemine katılan işçilerden biri olan Mehmet Yavaş “Asıl işi biz yapıyoruz ve bu haktan biz de yararlanmak istiyoruz. Biz kanal işi, bakım onarım ve her türlü arıza işlerini yapan çalışanlarız. 7-24 çalışan işçiler olarak biz de kadro istiyoruz” diyerek neden iş bıraktıklarını açıklıyor ve sesleniyor: “Yetkililerden bir açıklama olana kadar buradayız.”

Eylemdeki bir başka taşeron işçi Mustafa Akay da muhatap bulamamaktan yakındı ve “İstanbul’da 185 su ve kanal arızasına bakan hiç kimseye kadro yok.Bize bir açıklama yapan da yok. Şebeke Müdürlüğüne kağıt veriyoruz. Biz kabul etmeyiz. Genel Müdürlüğe götürün diyor. Genel Müdürlüğe gidiyoruz. O da biz kabul etmeyiz. Kime götürürseniz götürün diyor” diyerek yaşadıkları mağduriyeti anlattı.