Açlık Eylemindeki Anarşist Tutsak Şevket Aslan Vicdani Reddini Açıkladı

Bugün itibariyle açlık grevinin 51. gününde olan anarşist tutsak Şevket Aslan, Roboski Katliamı yıldönümü nedeniyle vicdani reddini açıkladı.

Vicdani Ret Derneği sitesinde belirtildiğine göre Roboski Katliamı’nın yıldönümünde açıklanmak üzere vicdani ret metnini kaleme alan anarşist Tutsak Şevket Aslan’ın açıklaması şu şekilde:

“Ezelden beri iktidarın baskı ve şiddet aracı olan ordular her zaman savaş, soykırım, işgal, ölüm, kan, gözyaşı, tecavüz ve yıkımla başat bir seyir izlemiştir. Bu silah (ordu) dünyada var oldukça iktidarın elinde toplumu baskıalyan, özgürlükleri ortadan kaldıran, sömürüyü koruyup kollayan ve doğayı katleden bir araç olmaya devam edecektir. Bu yüzden Antimilitarist Anarşist bir birey olarak hiçbir zaman böylesi bir aygıtın hizmetkarı olmayacağım. Zira bu; inancıma, vicdanıma ve ruhuma aykırı.

Herhangi bir ordunun askeri ve iktidarın tetikçisi olmyacağımdan ötürü son derece huzurluyum. Roboski Katliamının yıldönümü vesilesiyle vicdani reddimi tüm kamuoyuna duyuruyorum.”