Camdan Spor Yapanları İzleyen Göçmen Çocuğa

Sırtında boya sandığıyla spor salonunun camından içeride spor yapanları izleyen  Suriyeli göçmen Muhammet Hüseyin’in çekilen fotoğrafı sosyal medyada gündem olmuştu.

Sosyal medyada paylaşılan fotoğrafı gören spor salonunun sahibi Engin Doğan 12 yaşındaki Muhammet’i buldu. Adıyaman’daki spor salonu, göçmen çocuğa ömür boyu üyelik hediye etti.

Fotoğrafı görür görmez Muhammet’i üye yapmak istediğini belirten işletme sahibi Doğan, “Öncelikli olarak sosyal medyadan paylaşan üyelerimizden birisiydi. Kışın ortasında, terlikle, sırtında ayakkabı kutusuyla dışarıdan spor salonuna bakması bizi duygulandırdı… Amacımız kendisini bulup, ömür boyu spor yapma imkânı sunmaktı. Ve bunu yaptık, bunu başardık; şu an aramızda. Bizi arayıp Muhammet’e yardımcı olmak isteyen arkadaşlarımıza da gerçekten teşekkür ediyoruz. Sporu sevmesine gerek yok, hani bu durumda her kimse varsa yardımcı olmamız gerekiyor. Güzel bir şey yaşadık” dedi.

Muhammet Hüseyin ise çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Önünden geçtim, spor yapanlara bakıyordum, sonra beni buldu, yardım etti. Zayıflamama yardım etti. Boyacılık yapıyorum. Suriye’den geldim, sporları güzel. Ağabeylerim bana yardımcı oluyorlar” diye konuştu.