Nuriye ve Semih Demekten Vazgeçmeyeceğiz!

Nuriye ve Semih için Dayanışma’nın 4 Ağustos 2017’de Nuriye ve Semih’in açlığının 149. gününde, Süreyya Operası önünden başlayacak olan yürüyüşüne polisin saldırısı sonucunda 33 kişi gözaltına alınmış ardından serbest bırakılmıştı. 19 Aralık Cuma günü saat 10:00’da gerçekleşecek duruşmayla yargılanmaya çalışılan eylemciler için Nuriye ve Semih İçin Dayanışma, İHD İstanbul Şube’sinde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Dayanışma üyeleri, Nuriye ve Semih demekten vazgeçmeyeceklerini söyledi, açlık eylemcileri ile dayanışan herkesi Cuma günü gerçekleşecek duruşmaya çağırdı.

Basın Metni:

ASLOLAN YAŞAMDIR

NURİYE ve SEMİH’İN SESİNİ DUYALIM

Yaşadığımız süreç, insan hakları, demokratik hak ve özgürlüklerin gelişimi ile ilgili karanlık bir süreçtir.
OHAL süreciyle birlikte KHK ile hak ve özgürlüklerin tamamı açısından büyük bir geri gidiş yaşanmakta ve kazanılmış her türlü hak geri alınmakta; gazeteler, televizyonlar kapatılmakta, muhalif her türlü ses susturulmakta, binlerce akademisyen, yüzbinlerce kamu emekçisi işsiz bırakılmaktadır. Hukuk ayaklar altındadır, hak arama yollarının tamamı kaldırılmıştır, işkence teşvik edilmekte, pervasızlıkla uygulanmakta ve işkenceciler cezasızlık zırhı ile korunmaktadır.
Bizler, cesaret ve kararlılıkla bu gidişata dur diyeceğiz, diyerek yola çıktık.
Umudun, direnişin, boyun eğmemenin ifadesi ile kendi deyimleriyle ‘Açlıkla terbiye edilmek istenen’ ama direnerek işlerini geri isteyen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça açlık grevinin 315. günündeler. Açlık grevi ile seslerini duyurmaya çalışan kamu emekçileri kritik sınırda bulunmaktadır. Her gün biraz daha ölüme, sakat kalmaya yaklaşmaktadır.
Nuriye ve Semih’in haklı taleplerinin duyurulabilmesi ve işlerine iade edilmeleri, yaşamaları için birçok girişimde bulunduk. Açlık grevinin 149. gününde 4 Ağustos 2017’de Süreyya Operası önünde haftalardır süren yürüyüş etkinliğimiz polis kuşatması ile karşılaştı ve her hafta toplandığımız alan, bir işkence alanına dönüştürüldü. Polis saldırıları sonucunda 33 kişi gözaltına alındı. Polis şiddeti, işkence uygulamaları sokakta, polis otosunda ve gözaltında devam etti. Vatan Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldükten sonra 33 dayanışmacı serbest bırakıldı.
Bizler; ölüm sınırında baş eğmeyen iki kamu emekçisi ile; Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile dayanıştığımız için yargılanıyoruz
Tüm hak ve özgürlüklerin üzerine inen bu karanlığa karşı umudu savunuyoruz.
Ölüme karşı yaşamı savunuyoruz.
Artık yeter, seslerini duyalım.
Ölüm sınırında direnen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın bir an önce duyulması ve talepleri için seslerine ses olalım.
Seyirci kalmayalım, “Artık Yeter” diyelim, dayanışmayı büyütelim.
İzin vermeyelim. Aslolan yaşamdır, yaşam ancak hakların korunmasıyla onurlu kılınır.
“Nuriye ve Semih İçin Dayanışma”nın Kartal Anadolu Adliyesi’ndeki duruşmasına tüm kamuoyunu davet ediyoruz.

Baskılar Bizi Yıldıramaz!

Nuriye ve Semih demekten vazgeçmeyeceğiz!

NURİYE SEMİH İÇİN DAYANIŞMA

TARİH: 19.01.2018
YER: Anadolu Adliyesi 22. Asliye Ceza Mahkemesi
SAAT: 10.00