Açlık Eyleminin 317. Gününde Nuriye ve Semih İçin Eylem

Açlık eylemlerinin 317. gününde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Kadıköy Süreyya Operası’da eylem gerçekleştiriliyor.

Açlık eylemlerinin 317. gününde olan Nuriye ve Semih için Süreya Operası önünde “Nuriye, Semih yaşayacak!” sloganıyla başladı.

Avukat Gökhan Soysal, 4 Ağustos 2017’de Nuriye ve Semih için eylem yaparken gözaltına alınıp haklarında açılan davadan bugün beraat eden 33 devrimciye dair alınan kararın “emsal bir karar” olduğunu belirtti. Konuşmasını “Nuriye ve Semih yaşayacak!” sloganıyla noktaladı.

Sabah saatlerinde evine yapılan baskınla gözaltına alınan  ve 1 yıl önce ihraç edilen öğretmen Eğitim-Sen üyesi Muhammed Sevinçtekin için “Muhammed öğretmen serbest bırakılsın!” sloganı atıldı.

Okunan basın açıklamasında, Ankara Tabip Odası’nın Nuriye ve Semih’in sağlığına dair yaptığı açıklamanın detaylarından bahsedildi. Başın açıklamasının sonlarında, haftalardır Nuriye ve Semih’in dosyalarına bakmayan OHAL Komisyonu’na seslenilerek; “Nuriye ve Semih’i sizlere öldürtmeyeceğiz. Devletin baskı yaparak kararın açıklanmasına engel olduğunu çok iyi biliyoruz” denildi.Nuriye ve Semih’in direnişinin  tüm toplumda yer bulduğu söylendikten sonra eylem, “Nuriye, Semih yaşayacak!”  sloganıyla sonlandırıldı.