Gazeteci Özkan Erdoğan ve Serkan Erdoğan Tahliye Edildi

Mersin’de 7 aydır tutuklu bulunan Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi çalışanları Özkan Erdoğan ve Serkan Erdoğan ilk duruşmada tahliye edildi.

Mersin’de 29 Temmuz 2017 tarihinde polis tarafından gözaltına alınıp “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla tutuklanan Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi çalışanları Özkan Erdoğan ve Serkan Erdoğan tahliye edildi.

Mersin 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmaya tutuklu Özkan Erdoğan, avukatı ile ailesi katıldı. Serkan Erdoğan ise tutuklu bulunduğu Samsun Bafra T Tipi Kapalı Hapishanesi’nden SEGBİS ile duruşmaya katıldı. Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada Özkan ve Serkan Erdoğan Kürtçe savunma talebinde bulunurken, talepleri mahkeme heyeti tarafından kabul edildi. Kürtçe tercümanın duruşmaya katılmasıyla iddianamenin özeti okundu.

Duruşmada tercüman aracığıyla savunma yapan Özkan Erdoğan ve Serkan Erdoğan, üzerlerine atılı suçlamaları reddetti. Yasaklı yayınlar dağıtmadıklarını ve gazeteci olduklarını ifade eden Özkan Erdoğan ve Serkan Erdoğan, “örgüt üyesi” olmadıklarını belirtip tahliye ve beraatlarını talep etti.

Mahkeme heyeti Özkan Erdoğan ve Serkan Erdoğan’ın taleplerini kabul edip adli kontrol şartıyla serbest bırakılmalarına karar verdi ve duruşmayı 22 Mayıs’a erteledi.