ESP ve SGDF’den Polis Baskınına Karşı Basın Açıklaması

İstanbul’da ESP ve SGDF üyelerinin evlerine polisler tarafından baskın düzenlendi. İstanbul’da yürütülen bir soruşturma bahanesiyle yapılan baskında ESP MYK üyeleri Sıtkı Güngör, Deniz Bakır, SGDF MYK üyesi Ali Deniz Esen, ESP üyesi Muhammet Bedran Çogaltay ve Boran Atıcı gözaltına alındı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu polis baskını ve gerçekleşen gözaltılara karşı basın açıklaması yaptı.

ESP’den Fadime Çelebi: “Özellikle son 1,5 yıldır karşı karşıya olduğumuz gözaltı ve tutuklama terörünü dün gece bir kez daha gördük. İktidarın tüm toplumsal dinamikleri ezme çabasının bir parçası. Son 10 günde TTB’den, HDP’den AKADER’den Devrimci Parti’den EMEP’ten… bir çok kişiye uygulandı bu terör. Demokrasiye, adalete, özgürlüğe tahammülü yok bu rejimin. Haklı ve meşru mücadelemizi, özgürlük mücadelemizi bitiremeyecekler. Tarih boyunca komplolar kuruldu, “bitirdik” denildi. Bizleri faşizmle, baskıyla, tasfiye politikalarıyla asla yıldıramayacaklarını bir kez daha söylemek gerekiyor. ESP asla boyun eğmeyecek!

HDK: “Bileşenlerimizle geçmiş olsun dileklerimizi paylaşıyoruz. Faşizm bir cadı avı sürdürüyor devrimcilere yönelik. Saldırarak yıldırmaya çalışıyorlar. Yağma yok! Direnenler de var bu coğrafyada. Yıllardır saldırdılar, işe yaramadı. Korktular. Korkacaklar, korkmalılar da. Çünkü bu topraklardan faşizmi söküp atacağız. Korku politikalarıyla yılmayıp birbirimize cesareti bulaştırmamız gerek. Böyle de yapıyoruz. Faşizmi yeneceğiz.

SGDF’den Okan Danacı: “Geleneğimiz direniştir. Bütün bu baskılarla elbette sinmeyeceğiz. Israrla sarayın savaşına, yolsuzluklara, adaletsizliklere karşı mücadeleyi sürdüreceğiz”

Basın Açıklaması Canlı Yayın;,

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), gözaltı ve tutuklama terörünü protesto ediyor: Faşizmi yeneceğiz

Posted by ETHA – Etkin Haber Ajansı on Donnerstag, 1. Februar 2018