“Tehlikeli” İşçilerin İşe İade Davası Reddedildi

11 Mayıs 2017’de İzmir Aliağa Petkim fabrikasında çalışan işçiler valilik kararı ile “tehlikeli” oldukları gerekçesiyle işten çıkartılmışlardı.

Direnen işçiler işe iade davası açtılar. Gerçekleştirilen ikinci duruşmada, mahkeme dosyanın incelendikten sonra araştırılacak başka bir hususun kalmaması sebebiyle davanın reddine karar verdi.

Petrol- İş üyesi Petkim işçisi Onur Ulu, “ Bu karar benim gibi dava sürecini başlatan diğer arkadaşlarım için de sürpriz oldu. Biz işten çıkarıldıktan sonra hakkımızı aramak adına bu davaları açtık. Hukuka duyduğumuz güven bir kez daha boşa düşmüş oldu. Bu siyasi atmosferde alınan karar mahkemenin kendini sıkıntıya sokmak istemediğinin göstergesi. Bizlerin üzerinde herhangi bir adli kayıt ve soruşturma olmadığı halde işten çıkarıldık. Bunu kanıtlamak ve işimize geri dönebilmek için de hukuki yollara başvurduk. Hakkımızı iç hukuk yollarında aramak istedik. Eğer bu yollarda tükenirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar gideceğiz. Ben masumiyetimi halkın gözünde direnişimle zaten ispatlamış bulunuyorum. Kararın objektif olmadığını düşünüyorum.” açıklamasında bulundu.

Meydan Gazetesinin, Petkim Direnişçisi Onur Ulu ile yaptığı röportaja buradan ulaşabilirsiniz.