Anarşist Tutsak Şevket Aslan için Basın Toplantısına Çağrı

Meydan Gazetesi, hapishanede yaşanan baskılar ve hapishane tarafından uygulanan yasaklara karşı açlık eylemine başlayan Anarşist Tutsak Şevket Aslan’ın açlık eyleminin 78. gününde (yarın) İHD istanbul şubesinde basın toplantısı gerçekleştirecek.

Meydan Gazetesi’nin basın toplantısı çağrısı;

“İzmir 3 Nolu T Tipi Hapishanesi’nde tutulmakta olan anarşist tutsak Şevket Aslan için, 21 Kasım’da başladığı açlık eyleminin 78. gününde sağlık durumu ve hapishane koşullarıyla ilgili bilgilendirme için İHD İstanbul Şubesi’nde saat 12:00 basın toplantısı yapılacaktır. Tüm basın emekçilerini ve dostlarımızı basın toplantımıza davet ediyoruz.”
 
İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi
Evliya Çelebi Mahallesi, Çukurlu Çeşme Sk., 34433 Beyoğlu/İstanbul
Tarih: 06.02.2018 (Salı)
Saat: 12:00

Şevket Aslan 21 Kasım’dan bu yana hapishane yönetimi tarafından sürekli baskıyla onu sindirilmeye çalışılsa da 77 gündür açlıkla direniyor.

Hapishane yönetimi, sorunları görüşelim bahanesiyle aynı koğuştan başka bir tutsakla beraber çıkartılıp gardiyanlar tarafından darp etti. 24 saat süngerli odada tutulan Şevket’ten bu süre içinde tuvalet ihtiyacını da kameraların önünde yapması dayatıldı. İçeride bilgi akışı engellenip, hiçbir çözüme gidilmemesine karşı Şevket direniyor.