ELN Dört Günlük Silahlı Halk Grevi İlan Etti

Kolombiya, Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) 10-13 Şubat tarihleri arasında tüm Kolombiya çapında silahlı halk grevi çağrısı yaptı.

ELN sözcülerinden Uriel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Kolombiya’da devam eden devlet terörizmini ve toplumsal harekete yönelik artan zulme karşı dört günlük silahlı halk grevi ilan etti.

ELN ile Kolombiya hükümeti arasındaki ateşkes görüşmeleri bir yıl önce başlamış, iki taraf Eylül 2017’de 100 günlük bir anlaşmaya varmışlardı. 29 Ocak 2017’de, Ekvador’un Quito kentinde yeni bir ateşkes için bir araya gelen taraflar, Santos hükümetinin Barranqui’de yapılan saldırıyı bahane edip hükümet temsilcisini geri çağırmasıyla son bulmuştu.

ELN, çift taraflı ateşkes istiyor.  ELN sosyal medya hesabından silahlı halk greviyle birlikte tüm kara, deniz ve nehir ulaşımının durdurulacağını bildirdi ve yolcu ve sürücüleri uyararak oluşabilecek rahatsızlıklardan kaçınmak için seyahat etmemeye çağırdı.

ELN ayrıca hükümetin, Kolombiya’nın batı bölgelerinde yaşayan köylüleri korumak için hiç bir şey yapmadığını belirtiyor.