Limter-İş Sendikası’ndan SGK’ya Karşı Eylem

DİSK’e bağlı Limter-İş Sendikası, Tuzla ve Yalova tersanelerinde kayıt dışı çalıştırılan taşeron işçilerin kayıt altına almayan Sosyal Güvenlik Kurumu İstanbul İl Müdürlüğü’ne karşı Tuzla İçmeler Köprüsü üzerinde eylem gerçekleştirdi.

“SGK kayıt dışılığa göz yumuyor suç işliyor. Yasa dışılığa son” pankartını açan Limter-İş üyeleri adına konuşan Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı, sendika olarak tersane işçilerinin sigortalarının aldıkları ücret üzerinden tam yatırılması, AGİ’lerinin taşeron ve tersane patronları tarafından gasp edilmemesi ve çok tehlikeli işler kapsamında olan tersanelerde İtibari Hizmet Zammının uygulanması için üç ay boyunca kampanya yaptıklarını söyledi.

SGK İstanbul İl Müdürlüğü’ne 29 Aralık 2017 tarihinde yaptıkları şikayet başvurusuna bir ay sonra yanıt verildiğini söyleyen Saygılı, şunları ifade etti: “SGK İl Müdürlüğü tarafından verilen yanıtta ise tersanelerde kayıt dışılığın olmadığı yargısından hareketle tersanelerin denetlenmesine gerek görmediği belirtilmiş. Yani açıktan kamu yararı ve yasalar hiçe sayılmış, tersane patronlarının aklanması yolu seçilmiştir.”

SGK yetkilileri, tersane patronlarının ve taşeronların suçlarına ortak olmayacaklarını vurgulayan Saygılı, “Önümüzdeki günlerde topladığımız imzalarla ve şikayet dilekçelerimiz ile Meclis’te ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde olacağız. Asla vazgeçmeyeceğiz, boyun eğmeyeceğiz. Haklarımızı alana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Kazanmak için siz işçi arkadaşlarımızı sendikamızın etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz” diye konuştu.