3. Havalimanı’nda İş Cinayetleri: Bakanlık “Rahatlattı”, İşçiler Eylem Yaptı

Yaklaşık 400 civarında işçinin iş cinayetinde yaşamını yitirdiği ve bu cinayetlerin üzerinin örtüldüğü haberleriyle gündeme gelen 3. havalimanında söz konusu haberlere dair Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı “herkesi rahatlatan” bir açıklama yaptı. Bakanlık, havalimanı şantiyesinde “iddia edildiği” gibi 400 değil, 27 işçinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

Öte yandan işçiler dün gece şantiyede, gündeme gelen iş cinayetlerine ve çalışma koşullarına karşı eylem yaptı. İşçiler çalışma ve barınma koşullarının iyileştirilmesi talepleriyle şantiye içinde yürüyüş gerçekleştirdi. “İnsanca yaşamak istiyoruz” ve “Kahrolsun işçi düşmanları” sloganları ile Akpınar işçi kampından, kamp amirliğine yürüyüşe geçen işçileri jandarma barikat kurarak engellemek istedi.

 

İstanbul Grand AirPort (İGA) Kamp Amiri, işçileri tehdit ederek “Odalarınıza dönün, böyle yaparsanız hepiniz o odalarda tıkış tıkış yaşarsınız” dedi. Ancak eylem sonunda işçilerin talepleri kabul edildi. Yaklaşık 30 bin işçinin çalıştığı şantiyede işçilerin barındığı tek kişilik odaların 2’ye, 2 kişilik odaların 4’e, 4 kişilik odaların ise 6 kişiye çıkarılmıştı. Şirket yönetimi ise bundan “haberlerinin olmadığını” iddia etmişti.