Savcıya Göre Muharrem’in Ölümünde İhmal Yok

Van’ın Gürpınar ilçesine bağlı Yalınca köyü Çalık mezrasında 1 Şubat 2014’te hastalanan ve yolların kardan kapalı olması nedeniyle hastaneye götürülemeyen 1,5 yaşındaki Muharrem Taş’ın ölümüyle ilgili geçtiğimiz aylarda kamu görevlileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştu.

Savcı, Muharrem’in 122 Acil sağlık görevlileri veya Jandarma tarafından hastaneye götürülmemesini olağan bir durum olarak karşılamış olacak ki kamu görevlileri hakkında kovuşturmanın yapılmasına yer olmadığına karar verdi.

“Muharrem bebek için hukuk mücadelesini sürdürmeye devam edeceğiz”

Avukat Murat Timur, savcılığın verdiğini kararın hukuka aykırı olduğunu savunarak, “Şikayetçilerin davacı oldukları Sağlık Bakanlığı Başdenetçisi Bilirkişi olarak tayin edilmiştir. Yani davalılara kendilerini aklayacak raporu hazırlama imkanı sunulmuştur. Bu sebeple Kovuşturmaya dayanak bilirkişi raporu bilimsel dayanaktan yoksun, subjektif ve taraflı olup buna itibar edilmesi beklenemez diyerek kamu çalışanları hakkında dava açılması ve hukuk mücadelesini sürdürmek için mücadele edeceklerini açıkladı.