TUİK Mutluluğun Ne Olduğunu Bilmiyor

Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2017 yılı ‘Yaşam Memnuniyeti’ araştırmasına göre Türkiye’nin yüzde 58’i mutlu.

TUİK’e göre TC’de yaşayan insanların % 58’i çok mutlu, % 73.4’ü geleceğe dair umutlu, kadınlar(% 62.4) ile erkeklere göre daha mutlu, okuldan ayrılmak zorunda olanlardan mutlu olanların oranı ise % 62.5…

TÜİK araştırmasına göre, Türkiye’deki kadınlar erkeklerden daha mutlu. Kadınlarda mutluluk oranı yüzde 62,4 iken erkeklerde bu oran yüzde 53,6 oldu. Bu oran 2016 yılında kadınlarda yüzde 64,5, erkeklerde yüzde 58,1 idi.

Okulu Bitiremeyenler Daha Mutlu

2017 Türkiye Yaşam Memnuniyeti araştırmasına göre, hiçbir okul bitirmeyenlerde mutluluk oranı yüzde 62,5 oldu. Bunu sırasıyla yüzde 57,7 ile ilkokul mezunları, yüzde 57,4 ile lise ve dengi okul mezunları, yüzde 56,9 ile yüksek öğretim mezunları ve yüzde 56,1 ile ilköğretim veya ortaokul mezunları takip etti.

Evliler Daha Mutlu

Araştırmada, mutlu olduğunu beyan eden evli bireylerin sayısı, evli olmayanlara göre daha çok. Evli bireylerin yüzde 60,6’sı mutlu olduğuun söylerken, evli olmayanlarda bu oran yüzde 52,4.

Gelecekten Herkes Umutlu

TUİK bireylerin %73,4’ü kendi geleceklerinden umutlu olduğunu da ifade etti.

YıkımYoksullukTacizİstismar

Ya TC’de yaşayan insanlar mutluluğun ne olduğunu bilmiyor ya da bu anketlerin hepsi yalan. Coğrafyamızda insanlar hemen her gün, yıkımyoksulluktacizistismar ile karşı karşıya yaşamak zorunda.

Bunların yanı sıra şehit adı altında “daha çok gencimiz var” denilerek savaşlara gönderilirken,işsizlikten insanlar kendilerini yakarken, kredi kartı borçları yüzünden evlere haciz gelirken, tutuklamalar, kadına şiddet ve daha sayılabilecek onlarca yüzlerce örnek varken TUİK’in bu mutluluk anketinin gerçeklikle ilgisinin olmadığı açık.