Erdoğan’a Suç Duyurusu

Aralarında Baskın Oran, Oya Baydar, Ferhat Tunç ve Hasan Cemal gibi isimlerin de yer aldığı bir grup sanatçı ve gazeteci, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hakkında ‘hakaret ettiği’ gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Aralarında Zülfü Livaneli, Ece Temelkuran, İhsan Eliaçık, Gülten Kaya, Semih Gümüş, Lale Mansur’un da bulunduğu 170’i aşkın isim ‘Zeytin Dalı Harekatı’ nın son bulması isteğiyle imzaladıkları mektubu geçen ocak ayında AKP’li vekillere göndermişti.

Erdoğan ise mektubu kaleme alan isimler hakkında ağzına ne gelirse söylemiş, “ Hainler. Vicdansızlar. Adiler. Ahlaksızlar. Neden o zaman üç maymunu oynadınız? Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak bunu biliniz. Bunların yaptığı riyakarlıktır, fikir soytarılığıdır, teröristlere canlı kalkan olmaktır” demişti.

Suç duyurusunun özeti: Rütbesi, sıfatı, konumu ne olursa olsun, hiç kimsenin kimseye hakaret etmeye ve konumundan yararlanarak hedef göstermeye hakkı olmadığını bir hukuksal ve ahlaki ilke olarak kayda geçirmek, yurttaşlık ve kişilik haklarımızı savunmak için buradayız. Bir süre önce, bizleri kitleler önünde ‘hain’ , ‘ahlaksız’ , ‘adi’ , ‘soytarı’ gibi sıfatlarla aşağılayan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz, yargının görevini yerine getirmesini bekliyoruz.”