İngiltere’de Evsiz Bir Kadınsan Kirayı Seksle Ödemeni İsterler

İngiltere’de bir kiralık ev ilanları sitesinde yer alan ilanlar, tartışmalara neden oluyor. Bunun nedeni, bu ilanlarda aylık ev kirası karşılığının “yetişkinlere özgü uzlaşma” yoluyla ödenebiliyor olması. Yani, ev arayan yalnız kadınlardan kira karşılığı olarak “seks yapmaları” isteniyor.

Bu ilanları takip eden BBC’nin muhabiri Ellie Flynn, yaşadığı deneyimleri aktardı. İlanları arayan muhabir, çok geçmeden çok sayıda “cinsel içerikli karşılıklar” aldığını, hatta bir ev sahibinin sütyen bedenini sorduğunu belirtiyor. 24 yaşındaki bir ev sahibi “seks” karşılığında üniversiteye giden kızının odasını vermeyi önermiş. Bir başka ev sahibi ise kiraya karşılık “gün aşırı seks yapmak istediğini” söylemiş ve eklemiş: “Bunu bir iş anlaşması gibi görüyorum”.

Bu duruma karşı çıkanlar da var. Kiracılar birliği ve yoksullukla mücadele örgütü olan Acorn bunlardan biri. Bu örgütten Ellan Moran kira karşılığı seksin, modern kölelik olarak değerlendirilmesi gerektiğini söylüyor ve ekliyor: “Toplumumuzda, gücü elinde tutanların hiçbir soru sorulmadan, yardıma muhtaç olanlardan istediklerini alması kabul edilebilir bir şey gibi görülüyor. Bazen bu insanların fiziksel temasa çok ihtiyaç duyacak kadar toplumdan yabancılaşması ve bunu makul yollardan nasıl bulabileceklerini bilmediklerinden oluyor. Bazen de bu ikisinin karışımı” dedi.