Nişanlısı Telefonunu Açmayınca Yurdu Basan Savcı : “Ben savcıyım çağırın gelsin”

 

Kadına yönelik eş, nişanlı, sevgili şiddetinin aldığı boyut günden güne katlanıyor. Her şekline tanık olduğumuz erkek şiddeti bu defa Samsun’da karşımıza çıktı. Samsun’da yurtta kalan bir üniversite öğrencisi kadın, savcı olan sevgilisinin telefonunu açmadığı bahanesi ile polisler tarafından yurdu basıldı.Nişanlısı telefonunu açmıyor gibi saçma bir sebep ile yurda adeta operasyon ile giren Cumhuriyet Savcısı Ahmet İlyas Tolar, yurt yetkililerine “Ben savcıyım çağırın gelsin” dedi.

Geçtiğimiz hafta cumartesi günü gerçekleşen olay gece 03.00 sularında yaşandı. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi 3’üncü sınıf öğrencisi olan bir kadın, nişanlısı olan Samsun Cumhuriyet Savcısı Ahmet İlyas Tolar tarafından şiddete maruz kaldı. İddiaya göre nişanlısı ile tartışan savcı tartışmanın ardından telefonlarına cevap vermeyen nişanlısının kaldığı yurda yanında polisler ile baskın gibi gitti. Yurt yetkilileri gecenin bir vakti görüşmenin olmayacağını söylediğinde ise savcı “Ben savcıyım çağırın gelsin” dedi. Devlet iktidarının verdiği yetkileri kullanarak yurt görevlilerini genç kadının odasına gönderen savcıya genç kadın “Ben böyle birini tanımıyorum” deyince ortalık karıştı.

Genç kadının odasına girmeye çalışan savcı arbede çıkararak yurdu ayağı kaldırdı. Gürültüler üzerine yurttaki tüm öğrenciler uyandı. Ardından savcı Ahmet İlyas Tolar, güvenlik kamerası kayıtlarını istedi.