Tekirdağ’da Kadın İşçiler İşten Atılmalara Karşı Fabrikayı İşgal Etti

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde Türk Metal Sendikası tarafından yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşamayınca , Prettl Endüstri Sistemleri fabrikasında, patron 19’u kadın 20 işçiyi işten çıkardı.
Patronların işten atma durumunu, sözleşme süreci için işçilerin direncini kırma politikası olduğunu belirten işçiler, bir gün öncesinde fabrikayı işgal edip, üretimi durdular.

Haklı taleplerini alana kadar devam edeceklerini belirten Prettl fabrikası kadın işçiler herkesi dayanışmaya çağırdı.

Direnişteki kadın işçilerden biri, patronunun işten atılma durumlarını ve yaşadıklarını şu şekilde anlattı:

“Ben Prettl Fabrikası’nda çalışan bir kadın işçiyim ve 19 arkadaşımla birlikte bugün işten çıkarıldım. Kadın olduğumu özellikle belirtiyorum, çünkü bu da en az işçi olmak kadar büyük bir parçası hayatımın. Gece vardiyasına gitmeden sütümü sağıyorum ben çocuğum için. Ve sabah dönüp kahvaltı hazırlıyorum. Uyuyup kalkıp evi toplayıp çamaşır yıkayıp yemek yapıyorum. Çalışıyorum ben ekmek param için ve 10 seneden uzun süredir çalıştığım fabrikam ile toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sürerken sırf sendikam ile birlikte hareket ettiğim için beni işten çıkardı bugün. Benimle birlikte 20 haneye ateş düşürdü Genel Müdür Çetin Çetin. Bu vicdansızlıktır, anayasal hakkımıza tecavüzdür. Senelerdir senin için ter döken 20 kişiyi bu şekilde silip atmak vefasızlıktır. Ben yıllardır alın terimle ekmeğimi kazandım. Emeğimin karşılığını almak için onurlu şekilde durmaya da devam edeceğim.    Peki ya sen?”