Amasra’da Maden İşçilerinin Direnişi 5. Günde

Amasra’da özel bir maden şirketinde galeri açma çalışması yapan taşeron işçilerinin “sözleşme sürelerinin bitmesi” nedeniyle işlerinin sona erdirilmesinin ardından tazminatları hala verilmedi.

Pazartesi gününden bu yana Tarlaağazı mevkiinde bulunan şirket binası önünde eylem yapan maden işçileri, haklarını alana kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

İşten çıkartılan işçilerden Hasan Güzelbaş, “Taşeron firma bizi işten çıkardı. Biz alacaklarımızı tazminatlarımızı istiyoruz. Burada geceli gündüzlü 5 gündür bekliyoruz. Taleplerimiz yerine gelinceye kadar da beklemeye devam edeceğiz” dedi.

İşçilerden Veysel Akdoğan ise “5 gündür işimiz aşımız için bekliyoruz. 148 kişi işsiz kaldı. Yemek ihtiyaçlarımızı Bartın’dan karşılıyorlar. Biz işimize geri dönmek istiyoruz. İşimizi geri vermedikleri gibi paramızı da vermediler. Şu anda 2 aylık maaşımız içeride duruyor. Ve duyumlarımıza göre buraya Çinlileri getirecekler. Biz işimizi geri kazanana kadar, burada beklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.