Genel-İş Sendikası İşten Çıkartılan Belediye İşçileri İçin Kadıköy’de Basın Açıklaması Gerçekleştirdi

Kadıköy ve Ataşehir başta olmak üzere belediyeler “güvenlik soruşturması” bahanesiyle taşeron işçileri işten çıkarmaya başladı. Genel-İş Sendikası Kadıköy Belediyesi önünde işten çıkarmalara karşı yoğun polis ablukası altında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Yapılan açıklamalarda, “2 Nisan tarihi ile tüm işçilerin geçiş süreci beklenirken son iki haftadır işçilerin, “güvenlik soruşturması” sonuçları birçok kamu kurumuna gönderilmeye başlandı. Siyasi iktidardan farklı düşünen ve bu düşüncesini dile getiren, ailesinde veya akrabalarında iktidar tarafından “sakıncalı” bulunan binlerce işçi gerekçesi açıkca belirtilmeden sadece “geçişiniz uygun bulunmamıştır” yazısı ile işten atılmaktadır.” denildi. Devam eden açıklamada, “Aralık ayında Cumhurbaşkanının ve hükümetin “Herkese kadro veriyoruz” diyerek duyurduğu 696 sayılı KHK, “kadro” müjdesi yerine tam bir işçi kıyımına dönüşmüştür. Tüm bu süreçte onbinlerce işçi işinden olmuştur.” söylendi.

“Zafer direnen işçilerin olacak” sloganların atıldığı basın açıklamasında Genel-İş Sendikası, tüm taşeron işçileri ayrımsız, şartsız kadro taleplerinin zaferle sonuçlandırana ve atılan işçilerin tekrardan iş başı yaptırana kadar mücadelenin devam edeceğini belirterek basın açıklamasını sonlandırdı.