Facebook CEO’su Mark Zuckerberg İfade Verdi

Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg ABD kongresine ifade verdi. Zuckerberg ifadesinde, CEO’su olduğu Facebook’un kısa süre önce ortaya çıkan Cambridge Analytica skandalıyla ve Rusya’nın ABD seçimine müdahale etmesi iddialarıyla ilgili sosyal ağın yaptığı yanlışları anlatırken, bu olayların guvenlik açığı nedeniyle kaynaklandığını ve bundan sonra bu gibi durumlara karşı önlem alaçaklarını belirtti.

ABD Kongresi’nde ifade veren Zuckerberg ile Senatör Whip Durbin arasında geçen diyalog;

Senatör Durbin: Dün gece kaldığınız otelin adını paylaşır mısınız?

Zuckerberg: Hayır…

Senatör: Sanırım her şey bundan ibaret, gizlilik hakkı

İki hafta bir güvenlik açıklarını kapattığını söyleyen Zukerberg yakında zamanda Facebook olarak yapacaklarının listesini şöyle açıkladı;

İŞTE FACEBOOK’UN YAPILACAKLAR LİSTESİ

  • Zuckerberg bu olayın tekrar yaşanmaması için aşağıdakilerin yapılacağını söylüyor.
  • İfadedeki listeye göre, artık Facebook için uygulama geliştirenler son üç ayda uygulamayı kullanmayanların verilerine erişemeyecek.
  • Bundan böyle bir uygulamayı onayladığımızda, uygulama geliştirici ile sadece isim, profil fotoğrafı ve e-posta bilgisi paylaşılacak.
  • Gruplar ve etkinlikler için olan yazılım desteği de bu verilerle sınırlandırılacak.
  • Uygulama geliştiriciler Facebook’a sadece onay değil, imza da verecek. İmzalanan anlaşmaya göre, kişilerin gönderilerine ya da diğer mahrem bilgilerine erişim için erişim isteği gönderilmesi zorunlu olacak.

İfadesinde Rusya’nın ABD seçimlerine müdahale iddialarına da yer veren Zuckerberg, 11 milyon ABD vatandaşının gördüğünü tahmin ettikleri sahte haber içeren reklamları gönderen hesapları 2017 yılının Ağustos ayında kapattıklarını belirtti.