Torunlar İş Cinayetinde Hapis Cezasının Paraya Çevrilmesinin Bahanesi Açıklandı

6 Eylül 2014 tarihinde İstanbul Mecidiyeköy’deki Torun Center rezidans inşaatında bir asansörün 32. kattan yere çakılması sonucu 10 işçi yaşamını yitirmişti.

23.03.2018 tarihinde gerçekleştirilen mahkemede karara göre toplam 9 kişiye kişi başı 8 yıl 4 ay hapis cezası, 60.800 lira adli para cezasına çevrilmişti.

13. Ağır Ceza Mahkemesi, cezanın para cezasına çevrilmesinin gerekçelerini, kazaya sebep olarak gösterilen asansör sensör ve switchlerine kimin müdahale ettiğinin belirlenemediğini ve diğer bir nedeni de “(…) katılanların maddi taleplerinin Torunlar GYO firması tarafından büyük ölçüde karşılanmış olması nazara alınarak sanıklara verilen hapis cezaları adli para cezasına çevrilmesine karar verilmiştir.” şeklinde gerekçelendirerek açıkladı.
Yaşamını yitiren işçilerin ailelerinin avukatı bu duruma tepkisini iş cinayetlerinin para cezasına çevrilerek değersizleştirildiğini belirterek  “Bu karar iş cinayetlerine davetiye çıkaran bir cezasızlık kararı olmuştur. İş kazalarında ölümlerin tamamı önlenebilir niteliktedir” diyerek açıkladı.