Aile Bakanlığının Açtığı Sevgi Evlerinde 28 Çocuğa Cinsel İşkence

Bakanlık tarafından kurulan Uşak Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu’nda 2014 yılı ve öncesinde yurt görevlileri tarafından çocuklara yönelik olarak cinsel işkence yapıldığı iddialarına ilişkin 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşması 10 Nisan’da görüldü.
28 çocuğun maruz kaldığı demir askılarla dayak ve işkence, hakaret ile cinsel işkence, bakanlık müfettişlerinin raporları kaynak gösterilerek iddianamede yer aldı.

Yurt yönetim memurunun o dönemde 17 yaşındaki bir öğrenciyi rızası dışında dudağından öptüğü, ellerini tuttuğu ve cinsel ilişki teklif ettiği iddia edildi. Yine aynı memurun yurt içerisinde pantolonunun fermuarı açık ve cinsel organı dışarıya sarkık vaziyette teşhircilik yaparak dolaştığı ve bu duruma yurtta kalan çocuklar ile çalışanların da şahit olduğu bakanlık müfettişi raporunda yer aldı.

Bunun yanı sıra ikisi engelli olmak üzere yaşları 7 ile 16 arasında değişen çocuklara sistematik şiddet, dayak, hakaret ve eziyet iddialarına yönelik olarak da yurt yöneticileriyle diğer çalışanlar hakkında yargılama yapılıyor.

Çocukların temsilcisi olan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ise duruşmaya katılmadı.

Uşak Barosu’nun tutuklama talebi reddedilirken, görevsizlik itirazının da bir sonraki celsede değerlendirileceği belirtildi. Duruşma 26 Eylül’e ertelendi.